Wie

Ik schrijf voor verschillende tijdschriften. Voornamelijk over liefde, seks en gezondheid. Maar ik kan over alles een lekker leesbaar stuk schrijven: van voorraadkasten tot de verruwing van seks. Het liefst duik ik in een onderwerp om na veel research een soepel geschreven artikel te maken. Doorspekt met interessante cases, cijfers en capabele deskundigen.

Opleiding & werk
Na mijn studie Sociaal-Culturele Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam verdiende ik mijn brood als marktonderzoeker. Ik vulde mijn dagen met vragenlijsten en rapportages maken, en heb onder meer gewerkt aan het nulnummeronderzoek van Mind Magazine. Dat inmiddels al lang ter ziele is gegaan, maar dat lag natuurlijk niet aan mijn onderzoek.

Omdat schrijven voor tijdschriften me veel leuker leek dan de marketing ervan, ging ik in 2007 aan de slag als freelance journalist. Mijn eerste opdracht was een reiscolumn voor Yes. Hierna volgden artikelen voor VIVA, Cosmopolitan en Glamour. In 2013 heb ik gedurende een half jaar Seksuologie aan de Katholieke Universiteit Leuven gestudeerd. Een keer per week pendelde ik tussen Amsterdam en Leuven. Ik kan je vertellen: dat is geen aanrader.

Contact
Maar genoeg over mezelf. Ben je op zoek naar een journalist die stukken kan schrijven die de lezer informeren en amuseren? Dan moet je bij mij zijn. Ik kan uit de voeten met elk onderwerp. Om een chef te quoten (en meteen te compliment braggen): ‘Lieve Amanda, wat heb je dit knap gedaan. Om over zo’n kulonderwerp zulke prachtige en volledige portretten te maken. Top!’. Ja. Dat kan ik. Geïnteresseerd? Stuur me dan een e-mail.

Dit ben ik
Hier heb ik mezelf op een brug gedrapeerd:

 

Illustratie op de andere pagina’s: Saskia Bol